Vols una guia pràctica sobre perspectiva de gènere en l’àmbit de la recerca? Apunta’t al V Breakfast&Learn

Un dels eixos estratègics de la Xarxa TECSAM és treballar per incloure la perspectiva de gènere en la recerca és imprescindible, tant per garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats en el món de la ciència com per comptar amb resultats i estudis representatius de tota la ciutadania, també de les dones. 

Amb aquest motiu i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, presentem el que serà el pròxim Breakfast&Learn de la Xarxa TECSAM: “Guia pràctica: Incloure la perspectiva de gènere en la recerca”. 

Aquesta jornada, que celebrarem el pròxim dijous 3 de març a les 9h, serà a càrrec de dues membres de la Xarxa expertes en gènere, la Judith Usall i la Susana Ochoa, investigadores principals del grup MERITT (Etiopotogènia i tractament dels trastorns mentals greus).

Les acompanyarà la Mercè Torrentallé, voluntària i activista en salut mental des de l’experiència, Presidenta de l’Associació Salut Mental la Noguera i Vicepresidenta d’Obertament, qui aportarà la seva perspectiva en primera persona. 

Usall i Ochoa participen activament en el Grup de Treball i Recerca de Dona i Salut Mental de la SCPiSM, constituït el 2004. En concret, la Judith Usall i Rodié el coordina i la Susana Ochoa n’és una de les fundadores i membre. Aquest grup organitza des del 2015 l’European Meeting on Women’s Mental Health: “Psychosis & Gender”, un esdeveniment en el que també s’hi impliquen altres investigadores del grup MERITT. 

A banda, Usall és Doctora en Medicina per la UB i Màster en Estudis de les Dones per la UB, exerceix com a Psiquiatra Sènior del CSM Cornellà. Ochoa és Doctora en Psicologia per la UB i Màster en Salut Mental i Psicologia Clínica per la UB. També és llicenciada en Investigació i tècniques de mercat per la UAB. 

La trobada serà en format virtual i amb accés lliure prèvia inscripció en aquest formulari.

Sobre els Breakfast & Learn

Els Breakfast & Learn són una iniciativa formativa de divulgació dedicada a la innovació, valorització i transferència amb un focus especial en la salut mental i la tecnologia, liderada per la Xarxa TECSAM i amb la col·laboració del Clúster de Salut Mental de Catalunya. Aquestes trobades obertes esperen ser un espai mensual on es comparteixi coneixement i es generin sinergies i networking, on els i les ponents seran persones convidades expertes dins del sector, incloent-hi l’administració, l’àmbit de la recerca, el sector privat i les persones usuàries i familiars.  

Les trobades estaran centrades en tres grans àmbits temàtics: Eines per acostar societat i recerca (innovació, màrqueting, contacte amb el sector privat, models de negoci, spin-offs, empoderament de persones afectades i usuàries…), eines per a protegir els resultats de recerca (protecció intel·lectual, patents, altres models de protecció…), i eines per a fer recerca amb investigació clínica (aspectes regulatoris ètics, dispositius mèdics, eines digitals, software…). Així mateix, els grups membres de la Xarxa poden participar com a ponents experts o participants en una taula rodona.  

En les pròximes setmanes, la Xarxa TECSAM confirmarà el calendari definitiu d’aquestes trobades. 

PROGRAMA: 

9 h – Benvinguda als Breakfast&Learn de la Xarxa TECSAM 
 
9:10 h -Presentació: “Guia pràctica: Incloure la perspectiva de gènere en la recerca”, a càrrec de Judith Usall i Susana Ochoa, investigadores principals del grup MERITT (Etiopatogènies i tractaments dels trastorns mentals greus) i expertes en gènere 
 
9:45 h – Precs i preguntes 
 
10h – Fi de la sessió 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *