Identifiquem reptes en salut mental amb persones afectades

La Xarxa TECSAM ha organitzat una jornada de cocreació amb persones afectades per problemes de salut mental per tal d’identificar aquells reptes en salut mental que més els preocupen.  

Durant la sessió, els participants han destacat reptes com la cronicitat i la resistència als tractaments, el suïcidi, l’exclusió social, l’estigma o la detecció precoç, entre d’altres. Les problemàtiques assenyalades es traslladaran per a ser resoltes dins el Concurs d’Innovació en Salut Mental de la Xarxa TECSAM d’enguany. Així mateix, la Xarxa TECSAM compartirà aquests reptes en forma de document amb tot l’ecosistema de la Xarxa i especialment amb els grups membres. 

La jornada va comptar amb la participació de membres de la Federació Salut Mental Catalunya, ActivaMent, Salut Mental Baix Llobregat  i vinculades amb l’autisme en primera persona. Es va iniciar la jornada compartint impressions generals sobre els reptes en salut mental des de la seva perspectiva i, posteriorment, mitjançant una dinàmica participativa, es van anar afinant els reptes concrets, definint aquells col·lectius, problemàtiques, situacions i moments de l’atenció que requereixen més atenció, segons els i les participants. 

La participació de les persones afectades per problemes de salut mental és cabdal per a construir solucions i abordatges per la salut mental.  És per això que, per a la Xarxa, és vital comptar amb la seva participació i donar veu a la seva perspectiva.  

Un dels objectius transversals de la Xarxa és aconseguir la inclusió de la mirada en primera persona en qualsevol projecte i activitat que es realitzi. Enguany està prevista la seva participació en totes les futures activitats de la Xarxa. 

Aquest projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i compta amb el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *